Dag 01: Amsterdam – Mauritius
U vliegt van Amsterdam Schiphol  Parijs of London naar Mauritius.


Dag 02: Mauritius
Welkom op Mauritius! U Komt in de ochtenduren aan op Mauritius. Op de luchthaven wordt u opgehaald en gebracht naar uw appartement. De rest van de dag kunt u bijkomen van uw lange reis, en uw omgeving verkennen.


Dag 03: Excursie naar het noorden...
Begin uw dag met een bezoek aan één van de oudste hindu-tempels van Mauritius, de mandir in Triolet. Vandaar uit begeven we ons naar Goodlands, een Indiaas aandoend dorpje, alwaar u een wandeling kunt maken door het centrum. Daarna kunt u gedurende één uur genieten van de pracht van de Pamplemousses botanische tuin, in de 18e eeuw aangelegd door de franse regering, met 600 verschillende soorten vegetaties, waaronder de talipot palm die eens in de 60 jaar bloeit. Aangenomen wordt dat de Pamplemousses Garden genoemd is naar de citrusplant Pamplemoucier, geïmporteerd door de Hollanders uit Java. In de middag gaan we richting de hoofdstad Port Louis, omgeven door bergen. Daar krijgt u o.a. de gelegenheid om een bezoek te brengen aan de markt en winkelcentra, waaronder Caudan Waterfront, meest populaire uitgaanscentrum van Mauritius. Wij beëindigen onze dag met een kort bezoekje aan het publieke strand Mon Choisy.


Dag 04: Vrije dag
De gehele dag vrij. U kunt op het eiland op eigen gelegenheid uitstapjes maken. Bijvoorbeeld met de catamaran die vanuit diverse punten vanaf Mauritius vertrekt, naar de eilandjes rondom Mauritius. Zoals Ile aux Cerfs, vanuit het klein vissersdorpje, Trou d’eau Douce, vertrekt u naar Ile aux Cerfs waar u de mooiste stranden aantreft, een uitstekende excursie voor een luilekkerdag. U kunt er tal van watersporten doen en er word ook een barbecue georganiseerd.


Dag 05: Excursies naar het zuidwesten...
Gedurende een half uur heeft men de gelegenheid om in Floreal de diamantenwinkel met uitzicht op het diamant-atelier te bezichtigen. Daarna kunt u genieten van het paronama vanuit Trou aux Cerfs, met 85 m in de diepte de vulkanische krater van Curepipe. Voorts gaan we richting Grand Bassin, tempelcomplex en pelgrimsplaats voor de hindustanen m.n. tijdens Mahashivratree ‘The great night of Lord Shiva.’ Daarna wordt de tour voortgezet langs het nationale park in de Black River Gorges, waar u de gelegenheid gegeven wordt van elk bezienswaardig uitzichtspunt foto’s te maken.Via de westkust met uitzicht op het prachtige blauw van de zee bereiken we Chamarel Sevencoloured Earth, zand ontstaan uit de vulkanische as met zeven dominerende kleuren, waaronder violet, oker en rood. Daarna begeven we ons weer richting appartement / hotel.


Dag 06: Vrije dag
De gehele dag vrij te besteden
Tip: The Nessee; Zien hoe het leven onder water eruit ziet? Ga met een volledige veilige semi duikboot 35m. onder water en ervaar het onderwaterleven van Mauritius.


Dag 07: Excursies naar het zuiden....
Bezoek aan de Bois Cherie Thee fabriek. Geniet van een lekker kopje Bois Cherie thee. In het zuiden van het eiland ligt het dorpje Surinam, interessant voor de
Surinaams / Nederlandse toeristen vanwege de gemeenschappelijke naam met hunl and van afkomst. Daarna kunt u op Gris Gris genieten van het schilderachtige
uitzichtspunt van de woeste zeegolven tegen de kolossale zeerotsen botsend. Later in de middag kunt u (optioneel) een wandeling met gids door het Crocodile Park
maken (subtropische vallei en krokodillen-farm in het uiterste zuiden). Het programma wordt ten slotte beëindigd met een bezoek aan de Rochester watervallen midden in de suikerrietvelden in het zuiden.


Dag 08: Vrije dag
Vrije dag.


Dag 09: Vrije dag
Vrije dag.


Dag 10: Excursie naar het oosten...
Tussen de vele heilige plaatsten in Mauritius is de tempel van Poste de Flaq uniek vanwege zijn ligging in de lagune van de oceaan, slechts bereikbaar voor voertuigen tijdens web tijding. Central Flacq winkelcentrum is de grootste in het oosten waar u de indiase atmosfeer kunt proeven (veel winkels met Indiase kleding en andere typisch Indiase waren). U kunt per normale - of speedboot varen naar het paradijselijke eiland Ile aux Cerfs (mooie witte stranden, mogelijkheden tot verschillende soorten watersport z.a. parasailen, duiken etc.).
Tevens kunt u de keuze maken om op weg naar het eiland de watervallen te bezoeken

Dag 11 - 13: Vrije dagen
Vrije dagen, vrij te besteden. Hierbij kunt u tempels, moskeeën, historische monumenten en museums bezoeken. Of gebruik maken van de vele excursies die ter plekke worden aangeboden.


Dag 14: Mauritius - Amsterdam
Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.


Dag 15: Amsterdam
Aankomst Amsterdam


tarief     euro   

Vliegtickets
Luchthavenbelasting
Hotels
Logies en ontbijt
Airporttransfers


tarief exclusief
Visum
Reis- en Annuleringsverzekering
Entreegelden en fooien15 daagse rondreis door  mauritius

Boyke Reizen
VLIEGREIZEN  REIS GARANTIE  REIS VOORWAARDEN

Aangesloten bij:

Terug begin pagina